Använda en USB-kabel för att ladda kamerans batteri (PowerShot G7 X Mark II)

Vanliga frågor-ID: 8202866700

Releasedatum: 05 oktober 2016

Lösning:

Ladda batteriet genom att använda det medföljande batteriet tillsammans med nätaggregatet CA-DC30/CA-DC30E eller gränssnittskabeln IFC‑600PCU.

• Nedan beskrivs hur du använder en USB-kabel för att ladda det medföljande batteriet.

1. Skjut luckan i sidled och öppna den .

2. Sätt i batteriet.

• Håll batteriet med kontakterna vänt så som visas, tryck batterilåset i pilens riktning och sätt i batteriet tills låset stängs med ett klick.
  • Om du sätter i batteriet i fel riktning, så kan det inte låsas i rätt läge. Bekräfta alltid att batteriet är riktat åt rätt håll och låses på plats när du sätter i det.

3. Sänk luckan och håll ned den medan du skjuter den i sidled tills det klickar till och den hamnar i stängt läge .

4. Se till att kameran är avstängd och öppna locket . Håll den mindre kontakten på den medföljande gränssnittskabeln på det sätt som visas och anslut den helt till kamerans kontakt .

5. Sätt i den större änden på kontakten i nätadaptern.

6-A. CA-DC30: Fäll ut kontakten och anslut nätaggregatet till ett eluttag .
Fortsätt till
steg 7.

6-B. CA-DC30E: Anslut nätkabeln till nätaggregatet och sedan den andra änden till ett eluttag.

7. Laddningen påbörjas och USB-laddningslampan tänds.

8. Ta bort nätaggregatet från eluttaget och gränssnittskabeln från kameran när laddningen är klar.

VIKTIGT
  • För att skydda batteriet och hålla det i bästa möjliga skick bör du inte ladda det kontinuerligt i mer än 24 timmar.
  • När du laddar ett annat batteri ska du alltid koppla bort gränssnittskabeln från kameran innan du byter batteri för laddning.

OBS!

• Använda en dator för att ladda batteriet

Du kan också ladda batteriet genom att sätta i den större kontakten på gränssnittskabeln i datorns USB-port i steg 5. Mer information om USB-kontakterna på datorn finns i användarhandboken till datorn.

Vi rekommenderar att du använder gränssnittskabel IFC-600PCU (säljs separat).

• Laddningen påbörjas och indikatorn på baksidan av kameran blinkar

grönt. Laddningen tar cirka sju timmar.
  • Laddningen kan ta längre tid om du importerar bilder från kameran till datorn, enligt beskrivningen i "Spara bilder till en dator".
  • Indikatorn fortsätter att blinka grönt även efter att laddningen är klar så länge kameran är ansluten till datorn.

VIKTIGT
  • Laddningen avbryts och indikatorn slocknar om du påbörjar laddningen som beskrivs ovan och sedan trycker på strömbrytaren för att stänga av kameran.
  • För vissa datorer kan batteriladdning kräva att minneskortet är i kameran. Sätt in minneskortet i kameran innan du ansluter kabeln till datorns USB-port.

Tillämpliga modeller

• PowerShot G7 X Mark II