Canon uppmärksammas som ledare inom utskriftssäkerhet i Quocircas nya rapport

Stockholm 2024-10-07 – Canon meddelar att de rankats som branschledare i Quocircas prestigefyllda rapport Print Security Landscape 2024. Den här utmärkelsen lyfter fram Canons åtagande att tillhandahålla globalt konsekventa och innovativa säkerhetslösningar och tjänster för skyddad utskrift och dokumenthantering, som utklassar konkurrenternas. Rapporten framhäver speciellt Canons flaggskepp för utskriftshantering – plattformen uniFLOW Online – som en av de viktigaste delarna i säkerhetserbjudandet. Här påpekas plattformens styrka att kunna stödja organisationer via skyddade förutsättningar för enheter, dokument och data.

Quocircas rapport utgår från IT-beslutsfattares synpunkter runt om i USA och Europa (Frankrike, Tyskland och Storbritannien) och ger inblickar i erbjudanden från större utskriftsleverantörer. I marknadsundersökningens resultat hyllas Canon för den fortlöpande innovationsinvesteringen i det här affärskritiska segmentet, och nedanstående egenskaper lyfts fram.

Framhävs särskilt i Quocircas rapport:

Bred och innehållsrik portfölj: Canon har en beprövad, säkerhetsinriktad portfölj som omfattar maskinvara, programvara och tjänster. Deras vittomspännande produktserie innehåller teknik som imageRUNNER ADVANCE DX, som erbjuder inbyggda avancerade säkerhetsfunktioner, till exempel flerfaktorsautentisering.  

Beprövad plattform för utskriftshantering: Canon tillhandahåller sin flaggskeppsplattform uniFLOW Online – en teknik som ger en konsekvent, standardiserad säkerhetsmetod för kundernas utskriftsmiljöer. Användare kan skriva ut på ett säkert sätt var som helst ifrån och hemmaskrivare kan anslutas för att skapa ett extra säkerhetsskydd.

Differentierat scanningsarbetsflöde och insamlingsmöjligheter: Canon har lång erfarenhet av dokumentinsamling och arbetsflöden, som kompletteras av deras avancerade funktioner för dokumentsäkerhet. Deras plattform för informationshantering levererar integrerad och skyddad insamling och automatiserat arbetsflöde. Detta gör plattformen till den idealiska lösningen för kunder som i sin utskriftsmiljö vill flytta fram säkerheten längre än enbart till enheterna och även omfatta dokumentarbetsflödet.

Integrerad strategi för IT och utskriftssäkerhet: Canon erbjuder förstärkta möjligheter för upptäckt av hot, för enhetsskydd och säker insamling och utskrift. För sina kunder tillhandahåller de också överlägsna verktyg för hantering av maskinparken, prenumerationstjänster för säkerhet under enheternas livslängd och detaljerade systemhälsokontroller.

Marc Bory, Vice President, Digital Printing & Solutions Marking & Innovation på Canon Europe: ”Den här viktiga rapporten belyser de allt större utmaningarna med alla hot som vi nu lever med. Nu måste vi, mer än någonsin, förse kunderna med förstärkta säkerhetslösningar och tjänster som på ett flexibelt sätt kan integreras med deras befintliga IT-infrastruktur. Och som är enkla att införa och konfigurera. Vi är stolta över att Quocirca betecknar oss som ledare inom utskriftssäkerhet. Det är ett bevis på våra ständiga innovationer och vårt engagemang för att leverera lösningar som uppfyller och överträffar våra kunders ständigt föränderliga behov.”