Canon presenterar nya flaggskeppet imagePROGRAF PRO-1100: en A2-skrivare med högsta kvalitet och hållbarhet

Stockholm, den 29 augusti 2024 – Canon tillkännager lanseringen av den efterlängtade imagePROGRAF PRO-1100, en A2-modell i serien professionella inkjet-skrivare. Den är specifikt designad för professionella fotografer och seriösa fotoentusiaster, levererar exceptionell fotokvalitet och är mycket hållbar.

imagePROGRAF PRO-1100

Skrivaren sätter en ny standard för fotoutskrifter och har pigmentbaserat LUCIA PRO II-bläck1 som nyligen utvecklats för serien. Jämfört med den befintliga modellen imagePROGRAF PRO-1000 så erbjuds nu en oöverträffad bildkvalitet, ett bredare färgspektra, utskrifter med fantastiskt djup och en detaljrikedom som fångar upp de allra finaste nyanserna i bilden.

Skrivarens avancerade bläckteknik säkerställer utomordentlig ljusbeständighet och reptålighet, så att högkvalitativa utskrifter kan uppskattas och bevaras under årtionden framöver. Ljusbeständigheten ligger på upp till 200 år2 – perfekt för arkiverings- och dokumentationsändamål. Det pigmentbaserade bläcksystemet med 12 färger och dess större färgomfång levererar jämn färggradering och djupare svart och blå färg. På så sätt avslöjas detaljer och djup som inte upptäckts tidigare, speciellt när det gäller landskap, havsbilder och utmanande skuggiga områden. Detaljrikedomen ger utskrifterna en naturlig färgåtergivning av originalbilden och skapar tillit hos fotograferna – från fotoentusiaster till fotografer som ställer ut sina verk. 

För alla som gillar en matt yta på konstpapper ger tillskottet matt svart färg dramatiskt högre och djupare svärta som väcker liv i bilderna – särskilt vid fotografering i svartvitt. Och för dem som föredrar en glättad yta ger imagePROGRAF PRO-1100 exceptionell kvalitet på glättade och halvglättade papper och använder Chroma Optimiser-bläck för att få enhetlig glans och förfinad framställning. Pålitlig reptålighet på både glättade och halvglättade papper gör utskrifterna enkla att hantera för inramning, paketering, transport och utställning. Alla dessa framsteg innebär att imagePROGRAF PRO-1100 är en av Canons hittills mest avancerade och sofistikerade utskriftslösningar.

Med imagePROGRAF PRO-1100 behöver man inte längre outsourca större utskrifter, oavsett om det gäller provtryck eller om man jobbar på lärosäten som fotoskolor eller universitet. imagePROGRAF PRO-1100 har samma skrivhuvud, bläck och programvara som de större modellerna (imagePROGRAF PRO-6600, PRO-4600 och PRO-2600) och det skapar en fullständig överensstämmelse för olika utskriftsformat, från 17 till 60 tums bredd. Ett perfekt val för fotografer som vill ha flexibla mindre uppsättningar för provtryck och ändå behålla möjligheten att enkelt skala upp till större format på ett professionellt fotolabb. Skrivaren passar också perfekt med Canons programvara Professional Print & Layout, som ger fotograferna ett flexibelt arbetsflöde.

På imagePROGRAF PRO-1100 finns den ikoniska röda linjen som signalerar hög prestanda och skrivaren följer tätt på utgivningen av flaggskeppskamerorna EOS R1 och EOS R5 Mark II förra månaden. Canon levererar exceptionella verktyg för alla steg i fotografernas kreativa resa – från fotografering till utskrift.

Den nya skrivarmodellen kommer att finnas tillgänglig i september 2024 med ett rekommenderat pris inklusive moms på 17 399 kronor. Skrivaren sätter en ny standard för professionell fotoutskrift och är en milstolpe i Canons historik inom nyskapande för bildhanteringsbranschen. Ackrediterade fotografer som åker till festivalen Visa pour l’Image i Perpignan, Frankrike, kan besöka Canons Experience Centre för att få en utskriven bild ur sina portföljer med nya imagePROGRAF PRO-1100.

Mer information om imagePROGRAF PRO-1100 finns på:

https://www.canon.se/printers/imageprograf-pro-1100/

https://www.canon.se/printers/imageprograf-pro-1100/specifications/

Ytterligare information

  1. Elva av totalt tolv bläck har nyligen utvecklats. Färgen matt svart är densamma som i imagePROGRAF PRO-300.
  2. När Canons fotopapper Pro Platinum används. Uppskattad varaktighet beräknad enligt testmetod av ljusbeständighet inomhus. Livslängdskriterier enligt utvärderingsmetod för digitala färgfotoutskrifter (JEITA CP-3901B) publicerad av JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).